Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

337 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014


Οι θέσεις αφορούν 200 Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες, 78 Αξιωματικούς και 59 πολιτικούς υπαλλήλους
Με 337 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ένστολου και πολιτικού) θα ενισχυθεί το 2014 το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Oπως επισημαίνουν στην «Εργασία» αρμόδιοι παράγοντες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει εγκρίνει για φέτος 278 προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα και 59 προσλήψεις διοικητικού προσωπικού (κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) στις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή θα αφορούν σε θέσεις νέου προσωπικού (αξιωματικών, υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων) που θα ενισχύσει τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.
Hδη εκκρεμούν από το 2013 οι προσλήψεις 150 υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων, οι οποίες, αν και έχουν εγκριθεί τα σχετικά κονδύλια, έχουν «παγώσει», λόγω της καθυστέρησης της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα «Τουριστικά Πλοία» που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.
Πλέον, με τα νέα δεδομένα του 2014 οι θέσεις αυξήθηκαν και αφορούν 200 Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες, ο διαγωνισμός των οποίων αναμένεται να ανακοινωθεί στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου και πάντως πριν από το Πάσχα και 78 θέσεις Αξιωματικών, οι οποίες θα προκηρυχθούν μετά το καλοκαίρι, αφού ορκιστεί η προηγούμενη σειρά. Οσο για τους 59 πολιτικούς υπαλλήλους, ο διαγωνισμός τους θα διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ, αμέσως μόλις υποβληθεί το αίτημα με την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα.



Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης

Οι νέοι διαγωνισμοί στο Λιμενικό Σώμα θα γίνουν φέτος με αλλαγές στον τρόπο βαθμολογίας και διεξαγωγής τους. Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται πως η βαθμολογία των προσληφθέντων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γίνεται με εφαρμογή μεικτού συστήματος μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων. Ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα εκάστης εκ των εν λόγω δύο διαδικασιών, σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση θα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος του αντίστοιχου συντελεστή της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων και σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνολικού ποσοστού».
Εξάλλου για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό και σε κάθε διαγωνισμό κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απαιτείται η καταβολή παραβόλου 10 ευρώ που εκδίδεται από το Δημόσιο Ταμείο. Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις των υποψηφίων γίνονταν δωρεάν και μόνο η υποβολή ένστασης στο ΑΣΕΠ συνοδευόταν με παράβολο. Τέλος αποκλείονται οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον διαγωνισμό των Υπαξιωματικών. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «οι κενές οργανικές θέσεις Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καταλαμβάνονται από υποψηφίους προερχόμενους εξ ιδιωτών ή εκ μονίμων εν ενεργεία Λιμενοφυλάκων φερόντων τον βαθμό του Λιμενοφύλακα, κατόχους πτυχίου Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής καθώς και από κατόχους πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), Πλοιάρχους ή Μηχανικούς, σε ποσοστά ανά προέλευση και κατηγορία που θα καθορίζονται με απόφαση υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου».
Σταθερά μένουν τα όρια ηλικίας για τους υποψήφιους, που διαμορφώνονται στα 26 έτη (για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες), στα 28 έτη (για τους πτυχιούχους αξιωματικούς) και στα 32 έτη (αν οι υποψήφιοι προέρχονται από τους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες).




ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin